IMMUNBOOST D-VITAMIN • MAGNÉZIUM

2020 10. 29.

Sportolói oldalról megközelítve sose volt jobban előtérben a D vitamin fogyasztás, mint most a COVID koronavírus elterjedése óta. Ugyanis, fertőzés esetén a testünk D-vitamin szűkségelete többszörösére emelkedik.

Szervezetünk csak bizonyos feltételek mellett képes a D-vitamin előállítására. Így azt táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel kell a testünkbe juttatnunk. Az átlagemberhez képest az élsportoló egyre többet foglalkozik a naponta fogyasztott D-vitamin mennyiségével.

Azt régóta tudjuk, hogy a D-vitamin fontos szerepét a csont egészségében, és hogy a súlyos D-vitaminhiány, csontlágyulást okozhat. Mivel időskorban gyakoribb a D-vitaminelégtelenség vagy hiány, az idősebb korosztályoknak nagyobb hangsúlyt kell fektetni a pótlásra. A súlyos csontritkulással járó izomfájdalmakat a D-vitamin jól csökkenti. Sportolói oldalról megközelítve sose volt jobban előtérben a D vitamin fogyasztás, mint most a COVID koronavírus elterjedése óta. Ugyanis, fertőzés esetén a testünk D-vitamin szűkségelete többszörösére emelkedik. A D-vitaminnal határozottan nemcsak felveszi a harcot a koronavírussal szembeni küzdelemben. Hiányában felléphet hibás immunrendszer működés, magas vérnyomás, szív – és érrendszeri betegségek.

D vitamin és sporttáplálkozás

A D-vitaminhoz számos táplálkozási forrásból hozzá lehet jutni, amely alapja a kiemelten fontos vegyes táplálkozás! Reggelire fogyasszunk Zabpelyhet, kukorica pelyhet, müzlit, rostokat. A folyadékbevitelnél a tej, narancslé, joghurt kiemelt bevitele javasolt. Kiemelten magas D vitamin tartalommal rendelkezik a tőkehalmájolaj, halak (omega zsírok), tojássárgája.

Nutrasport Immunboost D-vitamin – magnéziummal

A vegyes táplálkozáson felül mindenképp javasoljuk a Nutrasport Immunboost D-vitamin készítményét magnéziummal kiegészítve. A gyorsan felszívódó termék részt vesz a szervezetben kiürülő, sportteljesítményt támogató, illetve védekezésben is nagy szerepet játszhat a D-vitamin pótlásban! A D-vitamin jelenléte befolyásolhatja egy sportoló teljesítő képességét arra, hogy alkalmazkodjon az edzés intenzitásához és javítsa a kívánt teljesítményét.

A D-VITAMIN HOZZÁJÁRUL*

• az immunrendszer normál működéséhez

• az egészséges csontozat fenntartásához

• a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához

A MAGNÉZIUM HOZZÁJÁRUL*

• a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

• az idegrendszer megfelelő működéséhez

• a normál izomműködéshez

* Tudományosan bizonyított, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett egészségügyi állítások.

A D-vitamin tekintetében az emberek napi D vitamin szintjét 4000 NE adag nagysággal lehet biztosítani. Télen, felsőléguti meggbetegedések (járvány) idején a javasolt mennyiség napi 9-10 ezer NE D-vitamin (szakorvosok által javasolt mennyiség). A magnézium hatása, pótlásának fontossága megkérdőjelezhetetlen, nélkülözhetetlen ásványi anyag a csontok egészségéhez. A magnézium felszívódás hatékonysága függhet a táplálkozástól, illetve a gyomor savasságától.

További érdekességek a D vitaminról:

Ez védi meg a gyerekeket a súlyos fertőzéstől

Nutrasport Blog