Farkas András cégvezetőként az egészséges életmódban hisz!

2020 01. 15.

Farkas András, a NOTEBOOK.HU ügyvezető igazgatója

A XXI század ’tegyünk meg mindent az egészséges dolgozókért’ kihívásaira válaszol Farkas András, a NOTEBOOK.HU ügyvezető igazgatója.  Egy rohanó világban élő, egyben virtuális világ adta lehetőségek kínálatára is szakosodott cégvzezető számára a legnagyobb kihívás a cég dolgozóinak egészségvédelme.  Mint a csapat első számú ’személyi edzője’, András többször leül dolgozóival, hogy segítse őket a jó időbeosztásukhoz, egyensúlyba hozva a napi étkezésüktől a testedzésükig, beleértve a lelki egyensúlyt is.  Miért is van erre szükség? Mit tehet ma egy cégvezető a dolgozók egészségének támogatása érdekében? 

Farkas András napi rutinja a bőséges reggeli mellett az ásványi anyagok, ionok és vitaminok bevitelével kezdődik.  Több éve már annak, hogy a stresszes életmód és egyéni tanácsadás megváltoztatta látásmódját a megfelelő életmód kialakítására.  Egy fiatal vezető is bele tud esni abba a hibába, hogy nemcsak túlhajszolja magát reggeltől estig, de elhanyagolja a napi mozgását kiegészülve nem megfelelő táplálkozással.  A végeredményt már ismeri, változtatni kell az életmódon. 

NS. Hogyan indult el az életmód változás? Lehet-e a dolgozók ismeretét és látásmódját javítani a kiegyensúlyozott életmód irányába?

40 és 50 év között, az ember érzi az élet változásait.  Közel 20 év munka, ez dominánsan vezetői tapasztalattal, vezetői munkával háta mögött, érzi az idő változását. Gyakorlatilag az ember sokat vezet, és természetesen sokat van az irodába. Ezáltal egyre több stressz is nehezedik a vállakra, nemcsak mentálisan, de fizikailag is.  Meg kell tanulni kiengedni a feszültséget.  Egyszer csak elővesszük az ősi elemeket, elkezdünk sétálni a szabad levegőn, kocogunk, elkezdünk jógázni.  Többet sportol és leereszti a feszültséget.  Ha jobban odafigyelünk magunkra, jobban teljesítünk.  Így volt és van ez nálam is, erre tanitjuk gyermekeinket is!

NS. Mennyire határozhatja meg a sportos életmód a cégben történő teljesítést?  Jellemző-e a cégekre, hogy sarkalják dolgozóikat az ionok és ásványi anyagok pótlására a megfelelő belső egyensúly, illetve jó teljesítmény elérésére?

Maximálisan! Abba hiszek, hogy az embernek van 3 dinamikája: saját emberi, azaz egyéni, munkai - munkából eredő, és a családi. Mindhárom dinamika életünkben nagyon nagy összefüggésekben van jelen.  Ha egyénileg rendbe teszed magad, kellő vitaminokkal és sportos életmóddal, rendbe rakod a testedet és lelkedet, akkor ez sokkal jobb teljesítmény okoz a munkádban, ezáltal sokkal sikeresebb leszel minden fronton, és onnastól kezdve az otthoni, családi helyzeteket is jobban meg tudod oldani, azaz rendben tartani.  Hisz magaddal és a munkáddal ekkor tisztában vagy, amely mind a fizikai és anyagi dolgokat jelentheti. A sportos teljesítmény és vitaminok sokkal fittebben tartanak bennünket, amely egyben garanciája is a jó teljesítménynek!  Az étkezés és vitamin bevitelében egyre többen hoznak gyümölcsöt, amelyből megkínálják a dolgozók egymást az irodában is.

NS. Ismerve az elérhető tápanyagokat, növények és gyümölcsök, mi az a 3 vitamin, ásványi anyag, egyéb táplálék kiegészítő, amit mindenképp javasol dolgozóik mindennapi teljesítéshez?

Bármely vitamint ajánlhatnám, mégis javaslatom a gyógyteákkal szeretném kezdeni!  A fehérakác virágnak például nagyon jó nyugtató hatása van és egy teljes éjszakai átalvást biztosít, amitől másnap fittebbek vagyunk.   A fittség tekintetéban azt gondolom elhagyhatatlan a magnézium, kálcium, szelén, D vitamin, ezek kerüljenek be mind a szervezetbe, mint táplálék kiegészítők, illetve vitaminok formájába.  Természetsen a C vitamin, amelyből naponta 1000mg kell szervezetünkbe, kellő védelmet nyújt megfázás ellen.  A vitaminok kellően biztosítják napi teherbírásunkat és kevésbé leszünk fáradékonyak.  Ezeket mindenkinek kell szedni, korosztálytól és aktivitástól független. Prevenció a legfontosabb, amely elengedhetetlen a mindennapi teljesítéshez!

Sok sikert kívánunk Farkas Andrásnak egészségének megőrzéséhez!

Nutrasport Blog