DVTK Medical sport egészségügyi központ szolgáltatásai

2020 01. 30.

Elkészült a DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központja. A komplexum ünnepélyes átadására 2019 október 1-én került sor. A hazai élsportolók kapnak egy olyan sportegészségügyi és a sporttudományi hátteret, amelyek segítenek jövőbeli céljaik megvalósításában.

A DVTK sportegészségügyi központja egy regionális fejlesztés, amely keretében nem csak diósgyőri, hanem észak-magyarországi sportolók és családok számára is elérhetőek a létesítmény szolgáltatásai. Ennek köszönhetően a sportolóknak lehetősége lesz, hogy a sérülések kockázatát a lehető leghatékonyabb preventív módszerekkel előzzék meg, csökkentsék a sérülések kockázatát, a kialakult sérüléseket azonnal diagnosztizálják, a rehabilitációt és a felépülést felgyorsítsák. A cél az, hogy ha egy sportoló sérülést szenved, a lehető leggyorsabban tudjon visszatérni a pályára és tudjon örömet szerezni a drukkereknek.

A DVTK Medical Center megvalósításához - az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásában - egy 2017-es kormányhatározat biztosított közel másfél milliárd forintos forrást. A tervezés és kivitelezés másfél év alatt lezajlott, amelynek köszönhetően az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 1000 négyzetméter alapterületen. A központ a legmagasabb szakmai követelményeket is kielégítő eszközökkel (MRI, röntgen, fizikoterápiás készülék, vizsgálók, egyéb orvosi- és rehabilitációs berendezések) rendelkezik, amely a DVTK és az észak-kelet magyarországi régió felnőtt és utánpótlás korú sportolóit, valamint a helyi lakosságot szolgálja. Ezzel a beruházással a DVTK lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is rendelkezik. Az épületben helyet kapott továbbá egy közel kétszáz fő befogadására alkalmas rendezvényterem is, amely sport és egészségügyi konferenciáknak, szakmai továbbképzéseknek ad otthont a jövőben.

A DVTK Medical honlapja: dvtkmedical.hu

Nutrasport Blog