ARTHRO10 – IN-ÉS ÍZÜLETVÉDŐ, PORCREGENERÁLÓ

2020 10. 28.

A Nutrasport  Arthro10 termék össztevői résztvesznek a normal ín, ízület és porc megőrzésében. Születésünk óta ízületeink és porcaink óriási terhelésnek vannak kitéve. A kopás az egy természetes folyamat, amely a nagy terhelésre felgyorsul (pl. túl intenzív fizikai munka, sport tevékenység).

Azon fizikai tevékenységek, ahol a térd és csípők mindennap ki vannak téve a magas igénybevételnek (pl. szobafestők, kőművesek), ott az ízületeket borító porc hamarabb elvéknyodik. Természetesen az álló munka, illetve mozgásszegény életmód is idetartozik. Az emberek akkor fordulnak többnyire segítségért, amikor a mozgáskorlátozottsággal együttjáró fájdalmak megjelennek.

Miért van szükség ín, ízület és porcerősítőre?

Mivel ízületeink és porcaink óriási terhelésnek van kitéve, a kopásokkal járó leggyakoribb problémák elkerülése, tilletve kopás késleltetése a fő feladatunk. Normál életvitelünkben a porckopás általában lassan alakul ki, többnyire tünetmentes, és nem jelentkezik ötven éves korunkig. A jelek viszont érkeznek, amikor egy vezetésközben is fájnak térdízületink, hátgerinc menti porckorogjaink. Ahhoz, hogy ne egyszerre jelentkezzenek a jelek és az azzaé járó fájdalmak, preventíven kell a kopásokat lelassítani. A Nutrasport ARTHRO10 terméke is részt vesz ezen regenerációs folyamatokban. A termék összetevőiben többeközött található vitaminok, enzimatikusan hidrolizált kolagén, inulin, chondoritin sulfate, kalcium, nagyban segít a kopások lassításában.

GYORS FELSZÍVÓDÁS - Porkeverék

A napi tápanyag és vitamin bevitel igénye az aktivitást végző személyeknél akár kétszer vagy háromszor akkora lehet, mint az egészséges szervezet mozgás nélküli igénye. Egyes felmérések szerint, egy átlagos felnőtt fizikai aktivitást végző csak felét viszi be kívánt értéknek. Sportolók és nehéz fizikai munkát végzők esetén a belső egyensúly fenntartása kritikus az elvárt teljesítéshez. A Nutrasport termékeinél arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a termékek felszívódása átlagon felüli legyen, ezért porkeverékek formában kaphatók a kiszerelések. Porcregenálás - A porckopás kezelése Az ízület és porckopás támogatásához, az ARTHRO10 termékünk mellett, javasoljuk a DVTK Medical által is szolgáltatott „Lökéshullám terápiát.”

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia egy gyors és operációs beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók). Bővebben A lökéshullám terápia (ESWT - Extracorporal Shock Wave Therapy) lényege, hogy a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikai stimulusnak vetjük alá, és ez a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. Hogyan működik a lökéshullám terápia? A lökéshullámok energiával rendelkező hullámok, melyek valamilyen közegen (szilárd, folyékony vagy gáznemű anyagban) át terjednek. Amikor valamely áramlat gyorsabban halad, mint az érkezését megelőző „információ” – a közeg nem tud kitérni annak útjából. Így az érkező energia hirtelen, szinte azonnali változást idéz elő a közegben melyen áthalad, mely változás lehet nyomás, hőmérséklet, vagy akár denzitásváltozás is. Azzal, hogy a lökéshullámok ingerlik a szöveteket, azok átalakulására, újrarendeződésére történik, ami egy alkalmazkodási reakció, azaz gyógyulási folyamat. Ez a természetes úton is végbemenő gyógyulási folyamat ideje is jelentősen lecsökkenthető, így a fájdalom is hamarabb múlik el. Az hang-és mechanikai ingernek köszönhetően a szövetekben új erek képződnek, ami csökkenti az esélyét a későbbi újrasérülésnek.

Mire alkalmazható a fókuszált lökéshullám terápia? • Fájdalmas pontok és krónikus íntapadási problémák kezelése • Mélyebben levő fájdalmas pontok célzott kezelését is lehetővé teszik • Izmokban, kötőszövetekben levő fájdalmas csomók (ún. myofascialis trigger pont-szindróma) diagnosztizálása és kezelése Milyen esetekben lehet hatékony a kezelés? • Láb fájdalmainak kezelésére • Sarokfájdalom • Talpfájdalom • Saroksarkantyú kezelésére • Izomkeményedések, fájdalmas izom-kötőszöveti csomók • A lábszár izmaiban, vádliban (gyakori futóknál, labdarúgóknál) • Négyfejű combizomban, különösen a térkalács csúcsára lokalizálódó problémákkal együtt • Rotátorköpeny-sérülés esetén • Ínsérülések, letapadások esetén • Achilles ín fájdalma • Térdfájdalom • Patella ín gyulladása • Egyes csípőfájdalmak • Ugrótérd esetén, mely a térdkalács csúcsánál jelentkező fájdalom • Teniszkönyök, golfkönyök • Izomsérülések utókezelése: A kezelés 3 - 4 héttel az izomsérülés után végezhető, amennyiben vérömleny jelenléte ultrahanggal kizárásra került és az érintett terület még fájdalmas.

A Lökéshullám terápia szolgáltatás elérhető a DVTK Medical központjában.

Nutrasport Blog