AZ IDEI NYÁR ION-ÉS VITAMINPÓTLÓ SLÁGERE - NUTRASPORT IONTONIC ITALPOR 4 ÍZBEN!

2020 04. 16.

A Nutrasport ’2020-as tavasz és nyár’ sláger vitamin és ionpótló terméke Citrom-lime, eper, narancs, barack ízekben már elérhetőek!! Sportoláskor, illetve fizikai munka végzéskor a verejtékkel együtt fontos ionok (nátrium, kálium, kalcium, magnézium) is távoznak.

IONTONIC ESSENTIALS 750GR 

A Nutrasport Iontonic Essentials Italpor visszatáplálja az elveszett ionokat és vitaminokat! Az italpor azért is lehet tökéletes választás a fogyasztók számára, mert kevesebb édesítőszert tartalmaznak. A por kiszerelésű italokkal a sportital táplálkozási előnyeit kapja extra cukrok, ízesítők és színezékek nélkül. A termék könnyen keverhető, tárolható és szállítható.

MIK AZ IONOK ÉS ELEKTROLITOK?

A testünk folyamatosan dolgozik éjjel-nappal, hogy egyensúlyban maradjon. Ennek egyik módja az „ionos oldatok”, az úgynevezett ionok és elektrolitok. Úgy működnek, hogy a test, az izmok és az idegek megfelelően működjenek. Az elektrolitok elektromosan töltött ásványok és vegyületek, ahonnan származik az „ion” rész. Ezek alapvetõen vezetik az elektromos áramot, ha vízzel keverednek. Nincs elektrolit, vagyis nincs áram, amely azt is jelenti, hogy a test nem működik.

MIT KELL TUDNUNK A VÍZHÁZTARTÁSRÓL?

Sportoláskor, illetve fizikai munka végzéskor verejtékkel együtt fontos ionok (nátrium, kálium, kalcium, magnézium) is távoznak. Normál, hétköznapi verejtékezés esetén a verejték mennyisége napi 100 ml-re is csökkenhet, ami nem jár érdemi ásványi anyag veszteséggel. A sportolókra jellemző sok liternyi verejték azonban olymértékben üríti az ásványokat, hogy pótlásukra a hagyományos csapvíz és az ásványvizek már nem alkalmasak. Ilyen esetekben direkt nátrium- és kálium pótlásra van szükség. Testünk víztartalma normál esetben a testtömeg 60%-a (50-70%), de sportolók esetében az átlagos víztartalom ennél is magasabb. A különböző szövetek eltérő arányban tartalmaznak vizet, így az izomszövet kb. 75% víztartalmú, a csontok 22% víztartalmúak, míg a zsírszövet 10% vizet képes raktározni. Látható tehát, hogy egy alacsony zsírtartalmú, nagy izomtömegű sportoló szervezetének víztartalma nagyobb – tehát folyadékigénye is magasabb.

VÍZHÁZTARTÁS ZAVARAI SPORTOLÓKNÁL

A vízháztartásunk akkor szenved zavart, ha 1.) túl magas vagy túl alacsony a folyadékbevitel 2.) ha túl magas vagy túl alacsony az ásványi anyagok mennyisége 3.) a szervezet vízforgalmát szabályozó rendszer (neurohipofízis, vesék) károsodása miatt a víz és az ionok ürülése gátolt vagy túlzott mértékű.

Nutrasport Blog