A NUTRASPORT IONTONIC varázslatos hatása!

2020 02. 27.

 A Nutrasport Iontonic Essentials  eperízű italpor hatóanyagai közül számos kivonat értékes élettani hatással rendelkezik!  Nemcsak a sportolók részére, de a legyengült szervezet számára is ajánlott a termék.

IONTONIC ESSENTIALS - Termék megrendelés LINK

Ahhoz, hogy teljesen megérthessük az anyagok összetételének fotosságát, a Nutrasport termékösszetételek tudományos hátterét, az alábbi információkkal szeretnénk a termék fogyasztóit a választásról tájékoztatni.

Zöld tea kivonatról
A standardizált zöld tea kivonatban található katechinek (EGCG) bizonyítottan erős antioxidánsok, és csökkentik bizonyos degeneratív folyamatok esélyét. A polifenolok, támogatják a zsírégetést, részint a termogenezis fokozásával, részint pedig a zsír- és izomsejtek glükózfelvételi arányának megváltoztatásával.

AMINO MATRIX
BCAA 2:1:1
Az elágazó szénláncú, angolul Branched Chain Amino Acids (BCAA), aminosavak az LLeucin, L-Izoleucin és L-Valin jelentik testépítők számára az izomépítéshez és az izomlebomlás megakadályozásához a legfontosabb kiegészítőket. Edzés előtt való használata növeli a test energiaellátását, az erőt, növeli a pozitív nitrogén egyensúlyt, növekedési hormon kibocsájtását és csökkenti a tejsav kialakulását a szervezetben.  L-karnitinnal való használata növeli a hatékonyságát!


L-Karnitin
Az L-karnitin tartalmú kiegészítők hatékony segítséget jelenthetnek különösen sportolás előtt. Szedésével elősegíthetjük a zsírok energiaként történő felhasználását. Segíti a súlyzós edzés utáni regenerációt, enyhíti az izomszövet sérüléseit, ez utóbbi hatás következtében több receptor áll készen a hormonális hatások fogadására, mint L-karnitin nélkül. Javítja a memóriát, agyi funkciókat és csökkenti a tejsav képződését az izomszövetekben.

L-Glutamin
Az L-Glutamin az izomszövet építéséhez leginkább szükséges aminosav. Az L-Glutamin egy nem esszenciális aminosav, testünk tehát képes az előállítására, ám bizonyos körülmények között a természetes szintézis nem képes pótolni a szervezet igényeit. Mint a többi aminosavnak, az L-Glutaminnak is jelentős a szerepe a fehérje szintézisben és az izom regenerációjában. Az L-Glutamint nem csak az izomszövet hasznosítja, hanem az immunrendszer és az emésztő rendszer is erősödik használatától.

Az edzések során vérünkben csökken az aminosav szint, ezt sok esetben nem tudjuk pótolni. Az alacsony LGlutamin szint az izomszövetek lebontásához vezet, ezzel viszont csökken az izomzat mérete és teljesítőképessége. Intenzív edzés esetén szervezetünk nem képes a tökéletes regenerálódásra, sem az izomsejtek építésére. Az L-Glutamin növeli az erőnlétet, elősegíti az izomtömeg növekedését, beindítja és fenntartja az anabolikus folyamatokat, meggátolja
az izomszövetek lebontását. Az étrend L-Glutaminnal való kiegészítése hozzásegíti a sportolókat, hogy megőrizzék az izomzatukat és biztosítsák az izomszövetek növekedéséhez szükséges környezeti feltételeket.

IONTONIC ESSENTIALS Sportolók folyadék és ion szükséglete, Ionpótlás jelentősége sportolóknál

A táplálkozás és vízbevitel szervezetünkbe rendkívül fontos meghatározója a sportteljesítménynek, hiszen a felkészülésben, a versenyen és a regeneráció fázisában is segíti a szervezetet. A megfelelő vízbevitel ugyan nem fokozza a sportteljesítményt, de bármilyen rendellenesség a vízháztartásban komoly és gyors teljesítmény romlást – súlyos esetben életet veszélyeztető állapotot idézhet elő.

Tapasztalatokra építve tudjuk, hogy: A sportolók ásványi anyag igénye a nem sportolókéhoz képest majdnem háromszor nagyobb lehet. A szervezet ásványi anyag szintje jelenleg még nem mérhető pontosan. A napi sportmozgást végzők megtanulták, hogy a víz, az ionok és egyéb anyagok szerepe a sporttáplálkozásban rendkívülien fontos. A sportolók és nehéz fi zikai munkát végzők folyadékpótlását nehéz megtervezni, mert a folyadékveszteség üteme képes hirtelen megemelkedni. Ezért különösen nagy jelentősége van a víz-és elektrolitháztartásegyensúlyának sportolók esetében fi zikai terhelés során és nyugalmi állapotban egyaránt. Ha a szervezetünk ásványi anyagokat veszít, és nem pótoljuk azt megfelelő mértékben és formában, akkor hiányállapot alakulhat ki, melynek következtében hiánytünetek jelentkeznek, és a teljesítőképesség csökkenhet.

TERMÉK TANÁCSADÁS Átlagos étkezési szokások mellett a napi tápanyagbevitelből származó bomlástermékeket vesénk képtelen 5 dl-nél kevesebb folyadékban kiválasztani. Ezzel párhuzamosan koncentráló képességünk csökken, izomzatunk görcsölni kezd. Az idegsejtek nagyon érzékenyek a hidratációra, így már enyhe dehidratáció esetén is fejfájás jelentkezik. Ráadásul azt is tudjuk, hogy teljesítményorientált edzéssel a sportolók hetente akár 10-15 liter folyadékot is veszíthetnek verejték formájában. A sport aktivitás során a verejtékkel együtt fontos ionok (nátrium, kálium, kalcium, magnézium) is távoznak. Ha a sportoló egyoldalú táplálkozást folytat, vagy például testsúlycsökkentés céljából kalóriaszegényen étkezik, akkor teljesen ésszerű a vitamin-és ásványi anyag készítmények szedése. Ezzel párhuzamosan koncentráló képességünk csökken, izomzatunk görcsölni kezd. Az idegsejtek nagyon érzékenyek a hidratációra, így már enyhe dehidratáció esetén is fejfájás jelentkezik. A sportolókra jellemző sok liternyi verejték azonban oly mértékben üríti az ásványokat, hogy pótlásukra a hagyományos csapvíz és az ásványvizek már nem alkalmasak.

Válasszák a Nutrasport Iontonic Essential termékét napi aktív tevékenységük által kiürült ásványi anyagok pótlására! Tájékozódjon honlapunkon a termék összetételéről és olvassa el fogyasztási tanácsainkat!

Nutrasport Blog